Skip to main content
εκπαιδεύτρια

Αναστασία Ξύδη

Αναστασία Ξύδη Γεννήθηκε το 1976, διδάσκει Τάι Τσι και Κρανιοιερή και είναι θεραπεύτρια ειδικευμένη στην Ταϊλανδέζικη μάλαξη.

Τάι Τσι Τσουαν

Η ανάγκη της καθαρότητας του μυαλού, του σώματος και της ψυχής, την ενέπνευσε να αλλάξει τη ζωή της και να προσεγγίσει τις εναλλακτικές θεραπευτικές τέχνες. Tο 2004 ξεκίνησε τη μελέτη και άσκηση στο Τάι Τσι, Yang style, με τον Tew Bunnag, (δάσκαλος διεθνούς φήμης, και ειδικός στο Palliative Care) και τον Ναπολέοντα Ξιφαρά (δάσκαλος και χορογράφος). Ο τρόπος με τον οποίο της διαβιβάστηκε το Τάι Τσι και ο τρόπος με τον οποίο το μεταδίδει είναι με την ισορροπημένη άσκηση των ενεργειών Γιν και Γιάνγκ και με την πρακτική του διαλογισμού - Samata, Vipassana, Metta.

Ταϊλανδέζικη Μάλαξη

Η αναζήτηση της στην εναλλακτική θεραπευτική την οδήγησε στο Chiang Mai, όπου ήρθε σε επαφή με την Ταϊλανδέζικη μάλαξη, υπό την καθοδήγηση ενός από τους πιο σεβαστούς θεραπευτές και μόνιμο Δάσκαλό της, Pichest Boonthumme. Πήρε το πτυχίο της από την παλαιότερη σχολή, στη Μπαγκονγκ, το Wat Pho. Κάθε χρόνο επιστρέφει στον δάσκαλο της για να εμβαθύνει στη Ταϊλανδέζικη μάλαξη και να μάθει συμπληρωματικές θεραπείες όπως το Chi Nei Tsang- μάλαξη της κοιλιακής χώρας. Έχει κάνει σεμιναρια OsteoThai (Οστεοπαθητική σε συνδυασμό με thai massage), Acroyoga, και μαθήματα με διαφορετικά στύλ Yoga που την βοήθησαν να αναπτύξει περισσότερο τη τεχνική της και να καταλάβει πρακτικά τη σύνδεση μεταξύ νου και σώματος.

Παρακολούθησε το Thai-Massage Circus με τους εξαιρετικούς δασκάλους Arno L 'Hermitte, Kaline Alayna Kelly, David Lutt και Gwynn Williams και δίδαξε εκει Τάι Τσι για τρία χρόνια. Μέσα από αυτές τις διδασκαλίες καλλιεργεί τις τέσσερις ποιότητες της καρδιάς αγάπη-συμπόνια, συγχώρεση, χαρά και ισορροπία (Metta, Karuna, Mudita, Uppekha).

Κρανιοιερή Εργασία

Η πρακτική της στη σωματική και πνευματική ησυχία, στην επίγνωση του σώματος και στην βαθιά ακρόαση, την οδήγησε στην θεραπευτική τέχνη της Κρανιοϊερής. Σπούδασε στο Milne Institute, υπό την άμεση καθοδήγηση του Hugh Milne, δασκάλου παγκοσμίου φήμης, ιδρυτή του Visionary Craniosacral Work® και συγγραφέα του βιβλίου “The Heart of Listening”. Oλοκλήρωσε την εκπαίδευσή της το 2011. Συμμετείχε σαν βοηθός στα επτά επίπεδα της εκπαίδευσης, καθώς και σε επαγγελματικές συνεδρίες του Hugh Milne στη Γερμανία και την Ελβετία. Ήταν εγκεκριμένη δασκάλα του συστήματος Milne Institute Visionary Craniosacral Work® μέχρι το 2018.

Δημιούργησε ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα, την Κρανιοιερή Πρακτική, και από το 2018 το διδάσκει στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στην Αθήνα.

Διαλογισμός

Σε όλα αυτά τα χρόνια της αναζήτησής της, ο διαλογισμός ήταν η καθημερινή της πρακτική. Για την ίδια, η παρατήρηση της φύσης του νου και η κατανοησή του είναι το κλειδί στη θεραπεία. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια διαλογισμού στην Ασία και την Ελλάδα, κυρίως Βιπάσσανα του συστήματος Γκοένκα, αλλά και του Παραδοσιακού Βουδιστικού Διαλογισμού σε μοναστήρια στη Ταυλάνδη και στη Βόρεια Ινδία. Μέσα από τις διαφορετικές πρακτικές καλλιέργησε και συνεχίζει να καλλιεργεί την ενσυναίσθηση, τη διαίσθησή, τη βαθιά ακρόαση και την ποιότητα της ακινησίας, τα οποία πιστεύει ότι είναι τα πιο σημαντικά εργαλεία για κάθε θεραπευτή. Από το 2012, εργάζεται ως θεραπεύτρια και δασκάλα.

Σήμερα ζει με την οικογενειά της στην Αθήνα όπου διδάσκει, κάνει θεραπείες, και οργανώνει και συμμετέχει σε σεμινάρια που στόχο έχουν την ανακούφιση και τη θεραπεία. Της αρέσει να στροβιλίζεται, να κάνει Iyengar yoga και να κολυμπάει στο Αιγαίο.

Μείνετε ενημερωμένοι