τι

Ταϊλανδέζικο μασάζ

Το ταϊλανδέζικο μασάζ (nuad thai) είναι μια αρχαία παραδοσιακή μορφή θεραπείας, η οποία προέρχεται από την Ταϊλάνδη, με συνδυασμό επιρροών από την Ινδία και την Κίνα. Η θεραπεία εστιάζεται στους ταϊλανδικούς μεσημβρινούς (Sen), με τεχνικές μάλαξης, ανατάξεις και παθητικές διατάσεις. Η πρόθεση είναι η απελευθέρωση μπλοκαρισμένης ενέργειας των εσωτερικών οργάνων και η υποχώρηση έντασης και τυχόν πόνου.

METTA

Ανιδιοτελής αγάπη για όλους και όλα, χωρίς διακρίσεις. Συνεκτικότητα μεταξύ μας, με τον εαυτό μας και τους εκατομμύρια εαυτούς μέσα μας. Αντίληψη και αποδοχή της μοναδικότητάς μας, χωρίς να προσδιορίζουμε τον εαυτό μας βάσει των καταστάσεων και των άλλων ανθρώπων. Σεβασμός και τιμή προς όλους και όλα.

KARUNA

Συμπόνια για εμάς, το Εγώ και το μπερδεμένο μας μυαλό. Συμπόνια για όσους βρίσκονται σε όποια κατάσταση πόνου. Ευγένεια και κατανόηση προς όλους τους ανθρώπους, τα ζώα, τη φύση.

MUDHITA

Ποιότητα της αυθεντικής χαράς, χαρά με τη χαρά των άλλων, ευτυχία με την ευτυχία των άλλων.

UPPEKHA

Ισορροπία ανάμεσα στην ευχαρίστηση και τον πόνο. Συνειδητή αντιμετώπιση της χαράς και της θλίψης, χωρίς καμία προσκόλληση σε κάποιο από τα δύο συναισθήματα. Αποδοχή και εμπιστοσύνη στη ροή της ζωής. Αντιμετώπιση του αρνητικού και του θετικού με την ίδια ηρεμία. Κίνηση μεταξύ αρνητικού και θετικού με την ίδια ηρεμία.

Στο ταϊλανδέζικο μασάζ, ο θεραπευτής είναι ένας ευαίσθητος ακροατής, σε απόλυτη αρμονία με την εσωτερική ροή των δύο σωμάτων και χρησιμοποιεί το βάρος του σώματός του, διατηρώντας ισορροπία μεταξύ των αναγκών του δικού του σώματος με εκείνων του δέκτη της θεραπείας.

Χαρακτηριστικά του ταϊλανδέζικου μασάζ είναι ο χορός, η ελευθερία της κίνησης, η εφευρετικότητα της κίνησης και οι επιλογές που υπάρχουν για να αγγίζει ο θεραπευτής το σώμα, όχι μόνο με τις παλάμες, αλλά και με τους αγκώνες, τα γόνατα, τις πατούσες, τους ώμους, ακόμα και με το κεφάλι.

Όταν το μασάζ γίνεται μια κατάσταση διαλογισμού, ο εσωτερικός ρυθμός των δύο σωμάτων δημιουργεί έναν ιερό χορό. Όποιος πόνος έρθει στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της θεραπείας, εξαφανίζεται αμέσως μόλις η πίεση απελευθερωθεί και καταλήγει σε μια ευχάριστη αίσθηση ανακούφισης.

Η θεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για πόνους στη μέση, την ωμοπλάτη, τον αυχένα, ακόμα και για συναισθηματικά και ψυχολογικά μπλοκαρίσματα.

Η θεραπεία εκτιμάται ότι εφαρμόζεται πάνω από 3.000 χρόνια. Στα αρχαία κείμενα, αναφέρεται ότι το ταϊλανδέζικο μασάζ χρησιμοποιείτο αρχικά για την εκπαίδευση της καρδιάς και στη συνέχεια, για να ανακουφίσει τον άνθρωπο που βρισκόταν σε ανάγκη. Μέσω της αφής, καλλιεργούνται οι τέσσερις ποιότητες της καρδιάς, όπου στα σανσκριτικά είναι η Metta (ανιδιοτελής αγάπη), η Karuna (συμπόνια), η Mudhita (δίχως φθόνο) και η Uppekha (αποδοχή). Η μάλαξη διαρκεί από 1 εώς 3 ώρες ανάλογα με τις ανάγκες του θεραπευόμενου, με άνετα ρούχα, και σε ένα αναπαυτικό στρώμα στο πάτωμα.

Μείνετε ενημερωμένοι